Reklama
Składniki:

- 60 dag fileta z indyka
- olej
- duży por
- 30 dag groszku mrożonego
- 2 marchewki
- 40 dag miąższu dyni
- gałka muszkatołowa
- 2 szklanki bulionu
- łyżka mąki
- kminek mielony
- natka pietruszki
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Na oleju zeszklij talarki pora, przełóż do rondla. Na tym samym tłuszczu mocno przysmaż drobno pokrojone mięso. Oprósz przyprawami i mąką, zasmaż. Zalej bulionem, zagotuj. Przełóż do porów.

Reklama

2. Do składników w rondlu dodaj plastry marchewki, duś 20 min. Dodaj groszek oraz drobno pokrojoną dynię i natkę. Duś jeszcze 10 min. Przypraw, podaj z kaszą.

Reklama
Reklama
Reklama