Reklama
Składniki:

60 dag łopatki cielęcej,
1/2 filiżanki oleju,
2 marchwie,
4 dag masła,
2 pietruszki,
sól,
1 kalarepa,
pieprz,
1 kalafior,
2 łyżki mąki,
1 pęczek natki pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

W kostkę pokroić cielęcinę. W kostkę pokroić: marchew, pietruszkę i kalarepę. Lekko posolić. Udusić na oleju na półmiękko. Kalafior podzielić na różyczki. Mięso wymieszać z warzywami. Zalać wodą. Przykryć. Udusić. Z mąki i masła przygotować jasną zasmażkę. Wsypać posiekaną zieloną pietruszkę. Posypać pieprzem, rozprowadzić niewielką ilością zimnej wody i zalać nią mięso z warzywami. Wymieszać dokłądnie. Zagotować.

Reklama
Reklama
Reklama