Potrawka cielęca

Opublikowano: 02.06.2008, 22:47
Reklama
Składniki:
60 dag cielęciny z kością,
35 dag włoszczyzny bez kapusty
100 ml śmietany,
żółtko,
3 dag masła,
3 dag mąki,
zielenina,
sól,
pieprz,
curry.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte mięso włożyć do wrzątku i zagotować. Przykryć. Nadal gotować na małym ogniu. Włoszczyznę obrać i pokroić. Wsypać do mięsa pod koniec gotowania. Kiedy mięso będzie miękkie, wyjąć. Pokroić na porcje i ułożyć na półmisku. Zasmażyć masło z mąką. Trzeba uważać, żeby nie zarumienić. Rozprowadzić szklanką zimnego wywaru. Zagotować i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec dodać śmietanę i roztarte żółtko. Wsypać posiekaną zieleninę. Lekko podgrzać. Polać mięso.
Reklama
Reklama
Reklama