Pomidory z pastą

Opublikowano: 12.11.2007, 13:44
Reklama
Składniki:
- 4 średniej wielkości dojrzałe, ale twarde pomidory
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 ugotowane na twardo żółtka jajek
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- kilka listków natki pietruszki
Reklama
Przygotowanie:
Pomidory umyć, każdy przekroić na połowę. Za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ z nasionkami. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Żółtka pokruszyć, utrzeć z tuńczykiem i koncentratem pomidorowym. Przygotowaną pastę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do szprycki, wycisnąć ozdobnie na połówki pomidorów. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oberwać listki, ozdobić nią pomidory.
Reklama
Do pasty można dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek. Dzięki temu potrawa nabierze orzeźwiającego smaku.
Reklama
Reklama
Reklama