Pomidory z grilla nadziewane szpinakiem i mozarellą

Opublikowano: 05.05.2009, 11:18
Reklama
Składniki:
- 4 pomidory
- 100 g świeżego szpinaku
- 50 g masła
- 50 ml wina wytrawnego białego
- 200 g mozarelli
Reklama
Przyprawy KAMIS:
- Sól morska w młynku
- Pieprz czarny młotkowany Specialite
- 1 łyżka Suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Specialite
- 0,5 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Specialite
Przygotowanie:
Pomidory wydrąż. Szpinak przesmaż na maśle z dodatkiem czosnku i wina. Mozarellę pokrój w kostkę, połącz ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem, dodaj suszone pomidory.
Reklama
Tak przygotowanym farszem nadziewaj pomidory, owiń je folią aluminiową i piecz na grillu.
Reklama
Reklama
Reklama