Pomidorowy schab z cebulą

Opublikowano: 04.06.2008, 21:20
Reklama
Składniki:
1,5 kg schabu środkowego bez kości,
80 dag cebuli,
2 puszki pomidorów w zalewie,
2 szklanki czerwonego półsłodkiego wina,
2 ząbki czosnku,
2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki,
pół łyżeczki rozmarynu,
łyżeczka estragonu,
pieprz,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Obrać czosnek i zmiażdżyć w prasce. Umyć schab i posypać solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem, roztartym rozmarynem i estragonem. Pozostawić na cztery godziny. Obraną cebulę pokroić w talarki. Zalać mięso szklanką wina i pomidorami (z zalewą). Wsypać cebulę. Przykryć. Dusić 20 minut. Resztę winę wlewać porcjami.
Reklama
Reklama
Reklama