Pomidorowe curry

Opublikowano: 29.08.2008, 16:32
Reklama
Składniki:
50 dag dojrzałych pomidorów,
2 łyżki oleju,
1 liść laurowy,
po pół łyżeczki sproszkowanego kardamonu, cynamonu, goździków i czarnego pieprzu (zmieszane to garam masala),
1 łyżka rodzynek,
1/4 łyżeczki sproszkowanej kurkumy,
sól,
1 łyżka cukru.
Reklama
Przygotowanie:
Ze sparzonych pomidorów usunąć skórki. Pokroić w kostkę. Wsypać na rozgrzany olej razem z liściem laurowym i przyprawami. Stale mieszając, smażyć przez ok. 3 min. Wsypać rodzynki, kurkumę, sól, cukier. Smażyć 3 minuty. Wlać 100 ml widy. Przykryć. Dusić 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama