Pomidorowa makrela

Opublikowano: 19.10.2008, 22:27
Reklama
Składniki:
3 pomidory,
1 cebula,
20 dag fileta z wędzonej makreli,
4 jajka,
5 dag masła,
2 duże łyżki posiekanego koperku,
0,5 dag płatków migdałowych,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Ze sparzonych pomidorów usunąć skórkę. Pokroić w plasterki. Obraną cebulę także pokroić na plasterki. Rybę rozdrobnić. Roztrzepać jajka z przyprawami. Wsypać koperek. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Wsypać pomidory. Przyprawić. Na pomidorach ułożyć rybę. Zalać masą jajeczną. Posypać płatkami migdałów. Przykryć. Poczekać, aż jajka się zetną.
Reklama
Reklama
Reklama