Pomidorowa gęś

Opublikowano: 18.03.2008, 22:59
Reklama
Składniki:
gęś,
150 ml śmietany,
5 dag rodzynek,
5 dag koncentratu pomidorowego,
15 dag cebuli,
pieprz,
sól,
majeranek,
przyprawa do zup
Reklama
Przygotowanie:
Oczyścić gęś. Umyć. Odciąć szyję i skrzydła. Natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu przez godzinę. Polać tłuszczem. Piec 2 godziny. Skrapiać wodą, śmietaną i wytwarzającym się tłuszczem. Obraną cebulę posiekać. Połączyć z koncentratem pomidorowym i rodzynkami. Pod koniec pieczenia dodać do gęsi. Wyjąć z brytfanki. Pokroić. Usunąc kości. Doprawić sos i polać mięso.
Reklama
Reklama
Reklama