Reklama
Składniki:

25 dag pokrojonej w grubą kostkę wieprzowiny,
25 dag pokrojonej w grubą kostkę wołowiny,
2 łyżki oliwy,
pół pokrojonej w kostkę cebuli,
pół pokrojonej w kostkę zielonej papryki,
5 pokrojonych w grubą kostkę ziemniaków,
2 pokrojone pomidory,
2 pokrojone w plastry marchewki,
25 dag pokrojonej w grubą kostkę dyni,
2 litr bulionu mięsnego,
1 liść laurowy,
szczypta szafranu,
sól,
papryka,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Na rozgrzaną oliwę wsypać: czosnek, cebulę i paprykę. Stale mieszać. Smażyć 5 minut. Po czym włożyć mięso. Smażyć kwadrans. Wlać bulion. Zagotować. Zmniejszyć ogień. Gotować jeszcze 20 minut. Włożyć resztę skłądników. Gotować, aż wszystkie skłądniki bęą miękkie, a zupa się zagęści.

Reklama
Reklama
Reklama