Polędwiczki z boczniakami - sprawdź przepis
Polędwiczki z boczniakami to danie delikatne i wykwintne jednocześnie. Najlepiej używać grzybów w sezonie.
Opublikowano: 04.06.2008, 15:09
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 60 dag polędwiczek,
- 50 dag boczniaków,
- 5 dag cebuli,
- łyżka oleju,
- pół łyżki masła,
- 2 łyżki śmietany,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- liść laurowy,
- pieprz,
- sól.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukać polędwiczki i pokroić w cienkie plasterki. Wsypać na rozgrzany olej. Podsmażyć. Oczyszczone grzyby pokroić w paski. Obraną cebulę posiekać. Wymieszać mięso z cebulą, grzybami, masłem i liściem laurowym. Wlać dwie łyżki gorącej wody. Przykryć. Dusić pół godziny. Wsypać natkę pietruszki. Wlać śmietanę. Dodać sól i pieprz do smaku. Lekko podgrzać.
Reklama
Reklama
Reklama