Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag polędwiczek,
  • 50 dag boczniaków,
  • 5 dag cebuli,
  • łyżka oleju,
  • pół łyżki masła,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • liść laurowy,
  • pieprz,
  • sól.
Reklama
Przygotowanie:

Opłukać polędwiczki i pokroić w cienkie plasterki. Wsypać na rozgrzany olej. Podsmażyć. Oczyszczone grzyby pokroić w paski. Obraną cebulę posiekać. Wymieszać mięso z cebulą, grzybami, masłem i liściem laurowym. Wlać dwie łyżki gorącej wody. Przykryć. Dusić pół godziny. Wsypać natkę pietruszki. Wlać śmietanę. Dodać sól i pieprz do smaku. Lekko podgrzać.

Reklama
Reklama
Reklama