Polędwiczki w sosie chrzanowym

Opublikowano: 04.06.2008, 10:36
Reklama
Składniki:
4 polędwiczki wieprzowe,
włoszczyzna,
2 ząbki czosnku,
4 łyżki chrzanu,
250ml niskotłuszczowego jogurtu naturalnego.
Reklama
Przygotowanie:
Umyte mięso oczyścić z błon i osuszuć. Posolić. Popierzyć. Obrać i rozetrzeć czosnek. Natrzeć polęwdiczki. Umytą włoszczyznę (pół marchewki odłożyć) oczyścić i pokroić na bardzo małe kawałki. Włoszczyznę i mięso zalać czteroma szklankami Gotowac 20 minut. Wyjąć mięso. Pokroić w plastry. Sos: chrzan sprzyć, odsączyć i dodać łyżkę wrzącego wywaru, cukier i sól. Pół surowej marchewki zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Chrzan połączyć z tartą marchewką i jogurtem. Przyprawić. Polędwiczki polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama