Polędwiczki w pierzynce

Opublikowano: 22.11.2007, 14:44
Reklama
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 2 łyżki musztardy
- mieszanka ziół do mięs
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki posiekanych orzechów
Reklama
Przygotowanie:
Mięso opłukać, pokroić na 2–3 cm plastry, nie rozbijać. Natrzeć łyżką musztardy, odstawić na 2–3 godz. Wymieszać zioła z resztą musztardy, oliwą, orzechami, roztartym z solą, czosnkiem i pieprzem. Mięso obsmażyć na maśle, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, obłożyć masą. Piec 15 minut w temp. 180°C, skrapiając wodą lub winem, podawać z upieczonymi ziemniakami i żurawiną.
Reklama
Reklama
Reklama