Reklama
Składniki:

- 2 średnie polędwiczki wieprzowe
- 2 łyżki płynnego miodu akacjowego
- łyżeczka startego imbiru
- 3 łyżki sosu sojowego
- posiekany ząbek czosnku
- świeżo zmielony czarny pieprz
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- olej do smażenia

Reklama
Przygotowanie:

1. Polędwiczki opłucz, przetnij na pół. Olej wymieszaj z miodem, imbirem, czosnkiem, sosem sojowym i mielonym pieprzem. Posmaruj polędwiczki i odstaw do lodówki na 2 godziny.

2. Następnie na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, smaż mięso z każdej strony na rumiano. Zawiń pojedynczo w folię aluminiową i włóż na 10 min do piekarnika nagrzanego do temperatury 210 st. C.

Reklama

3. Po pieczeniu wyjmij polędwiczki z folii i podawaj z ryżem oraz sałatką ze świeżego ogórka i pomidorów.

Reklama
Reklama
Reklama