Polędwiczka cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio

Opublikowano: 17.09.2010, 09:25
Reklama
Składniki:
• 2 polędwiczki cielęce • 1/2 pomarańczy •1/2 grapefruita • 4 łyżki sera ricotta • 2 łyżki masła • 4 saszetki Irving Tea Cocktails Cytrusy z nutą Imbiru • sól , pieprz czarny młotkowany
Reklama
Przygotowanie:
Polędwiczki cielęce, natrzeć dokładnie herbatą, oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 12 godz. w chłodnie miejsce. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do pieca w temp. 140 st. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na grillu.
Reklama
Reklama
Reklama