Reklama
Składniki:

60 dag polędwicy wołowej,
2 średnie cebule,
20 dag pieczarek,
4 ogórki konserwowe,
20 dag masła,
sól,
pieprz,
2 łyżki mąki,
1 szklanka rosołu (instant),
25 dag śmietany kremówki,
3 łyżki musztardy,
cukier
natka pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Oczyszczoną cebulę pokroić w paski. Obraną cebulę posiekać a pieczarki pokroić w plasterki. Ogórki pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle usmażyć mięso. Na koniec oprószyć solą i pierzem. Zdjąć z patelni. Na pozostały tłuszcz wsypać cebulę i pieczarki. Podsmażyć. Posypać mąką. Zalać rosołem. Zagotować. Stale mieszać. Wlać śmietanę i musztardę. Wsypać mięso i ogórki. Dodać przyprawy do smaku. Posypać natką pietruszki.

Reklama
Reklama
Reklama