Polędwica z mozzarellą

Opublikowano: 05.06.2008, 20:17
Reklama
Składniki:
1 opakowanie rukoli,
5 łyżek oliwy,
1 łyżka kaparów,
sól,
pieprz,
30 dag mozzarelli,
20 dag polędwicy wołowej,
20 dag ziemniaków
Reklama
Przygotowanie:
Rukolę wymieszaj z dwoma łyżkami oliwy i łyżką osączonych kaparów. Dodać pieprz i sól do smaku. Mozzarellę i polędwicę pokroić w plastry. Mięso podsmażyć na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec w temp. 200 st. C przez 15 minut. Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedzić. Usmażyć na oliwie. Plastry mięsa i sera ułożyć na półmisku na przemian w dwóch rzędach. Ziemniaki wymieszać z sałatką z rukoli.
Reklama
Reklama
Reklama