Reklama
Składniki:

1 opakowanie rukoli,
5 łyżek oliwy,
1 łyżka kaparów,
sól,
pieprz,
30 dag mozzarelli,
20 dag polędwicy wołowej,
20 dag ziemniaków

Reklama
Przygotowanie:

Rukolę wymieszaj z dwoma łyżkami oliwy i łyżką osączonych kaparów. Dodać pieprz i sól do smaku. Mozzarellę i polędwicę pokroić w plastry. Mięso podsmażyć na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec w temp. 200 st. C przez 15 minut. Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedzić. Usmażyć na oliwie. Plastry mięsa i sera ułożyć na półmisku na przemian w dwóch rzędach. Ziemniaki wymieszać z sałatką z rukoli.

Reklama
Reklama
Reklama