Polędwica wieprzowa w chrupiącej skorupce - przepis
Polędwica wieprzowa w chrupiącej skorupce oraz jej delikatny aromat sprawią, że pokochasz te wsaniałe danie! Zobacz przepis!
Opublikowano: 15.05.2013, 08:10
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- łyżka oleju
- 3 lyżki masła
- cebula
- 2 podsuszone kajzerki
- 2 łyżki startego parmezanu
- 3 łyżki musztardy
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Polędwiczki opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzać olej z łyżką masła. Na tłuszczu obsmażyć polędwiczki, zdjąć z patelni.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na maśle. Bułki pokroić w bardzo drobną kostkę albo mocno pokruszyć. Wymieszać z parmezanem i cebulką, doprawić solą i pieprzem.
- Polędwiczki posmarować grubo musztardą, obtoczyć w bułce z parmezanem. Ułożyć w brytfannie, piec ok. 25 min w 190°C.
- Podawać np. z grillowanymi warzywami i młodymi ziemniakami.
Reklama
Reklama
Reklama