Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • łyżka oleju
  • 3 lyżki masła
  • cebula
  • 2 podsuszone kajzerki
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 3 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Polędwiczki opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem.
  2. Na patelni rozgrzać olej z łyżką masła. Na tłuszczu obsmażyć polędwiczki, zdjąć z patelni.
  3. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na maśle. Bułki pokroić w bardzo drobną kostkę albo mocno pokruszyć. Wymieszać z parmezanem i cebulką, doprawić solą i pieprzem.
  4. Polędwiczki posmarować grubo musztardą, obtoczyć w bułce z parmezanem. Ułożyć w brytfannie, piec ok. 25 min w 190°C.
  5. Podawać np. z grillowanymi warzywami i młodymi ziemniakami.
Reklama
Reklama
Reklama