Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

60 dag polędwicy wieprzowej,
1 łyżka mąki,
1 łyżka oleju,
1 łyżka masła,
3 jabłka,
1 cebula,
majeranek,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Opłukane mięso osuszyć i posypać solą i pieprzem. Podsmażyć. Oprószyć majerankiem. Wlać wodę. Dusić 60 minut na małym ogniu. Obraną cebulę pokroić w plasterki. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Wsypać cebulę i jabłka pod koniec duszenia. Kiedy mięso będzie miękkie, wyjąć. Sos przetrzeć przez sito. Posypać mąką. Posolić. Wymieszać. Gotować parę minut. W plastry pokroić polędwicę. Polać sosem. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama