Polędwica richeliu

Opublikowano: 03.06.2008, 22:27
Reklama
Składniki:
6 plastrów polędwicy (1.5 cm grubości),
1 marchewka,
3 szalotki,
2 łodygi selera naciowego,
5 łyżek oliwy,
1, 5 szklanki białego wina,
1/2 szklanki octu winnego,
5 dag masła,
1 listek laurowy,
1 gałązka tymianku,
sól,
pieprz,
6 kromek bułki.
Reklama
Przygotowanie:
Warzywa obrać. W plasterki pokroić marchewkę a selera i szalotki posiekać. Wsypać do mięsa. Wsypać tymianek, kilka ziaren pieprzu i liść laurowy. Przykryć. Pozostawić na dwie godziny. Mięso wyjąć, osuszyć, i usmażyć. Na drugiej patelni podsmażyć warzywa. Posolić. Popierzyć. Na maśle zarumienić bułki. Położyć na nich polędwicę. Na każdym plastrze ułożyć łyżkę warzyw.
Reklama
Reklama
Reklama