Reklama
Składniki:
- 1,2 kg polędwicy
- olej
- 25 dag pieczarek
- 2 cebula
- 10 dag wędzonej szynki
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- mrożone francuskie ciasto
Reklama
Przygotowanie:
Polędwicę opłukać, osuszyć, podsmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Pieczarki, cebulę, natkę i szynkę drobno pokroić, podsmażyć na maśle, przyprawić, obłożyć mięso. Ciasto lekko rozmrozić, rozwałkować, zawinąć w nie mięso, skleić brzegi. Wstawić do rozgrzanego do 220°C piekarnika, po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 200°, piec aż ciasto się zrumieni.
Reklama
Źródło: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama