Placki z cukinią i szczypiorkiem - przepis
Przygotuj placki z cukinią i szczypiorkiem z przepisu Roberta Muzyczki - Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Opublikowano: 17.07.2013, 10:10
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
5 średnich ziemniaków
młoda cukinia
1 pęczek szczypiorku
2 jajka
4 łyżki mąki
olej
sos czosnkowy (np. Tarsmak)
sól i pieprz do smaku
Reklama
Przygotowanie:
- Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na drobnym oczku, a cukinię razem ze skórką na grubym. Dodać pokrojony szczypiorek, jajka i mąkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
- Usmażyć na oleju niewielkie placuszki na złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym.
Reklama
Reklama
Reklama