Reklama
Składniki:

Ciasto:
60 dag ugotowanych ziemniaków,
2 jajka,
1/2 szklanka mąki pszennej,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz,
olej,
Farsz:
10 dag pieczarek,
10 dag parówek,
10 dag sera żółtego,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
oregano,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Jeszcze ciepłe ziemniaki przepuścić przez maszynkę, ostudzić, dodać jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, wymieszać z mąką i wyrobić ciasto. Wyłożyć do dużej tortownicy wysmarowanej olejem i wysypanej bułką tartą a następnie cienko posmarować olejem. Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy i plasterki parówek, wymieszać. Farsz wyłożyć na ciasto, posypać startym serem. Posypać papryką i oregano. Pizzę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama