Reklama
Składniki:

Ciasto:
paczka drożdży,
pół łyżeczki soli,
łyżeczka cukru,
3 i 1/4 szklanki mąki,
3 łyżki oliwy.
Farsz:
szpinak,
mozzarella,
parmezan.

Reklama
Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w ćwierć szkl. letniej wody i odstawić na ok. 10minut. Następnie dodać sól, oliwę oraz cukier. Dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę i wlać jedną szklankę zimnej wody. Wyrobić ciasto. Pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Na rozgrzanym maśle podsmażyć podsmażamy szpinak. Mozzarellę pokroić w plasterki. Parmezan zetrzeć. Ciasto rozwałkować. Posmarować szpinakiem. Ułożyć mozzarellę. Posypać serem. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut.

Reklama
Reklama
Reklama