Pizza z Wrocławia

Opublikowano: 17.06.2008, 23:05
Reklama
Składniki:
Ciasto:
30 dag mąki pszennej,
szklanka wody,
2 łyżki oleju,
2 dag drożdży,
olej do wysmarowania formy,
łyżeczka cukru,
sól,
Farsz:
20 dag pieczarek,
4 łyżki koncentratu pomidorowego,
2 łyżki oleju,
10 dag mielonki,
15 dag żółtego sera,
tymianek,
bazylia,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Z podanych składników wyrobić ciasto drożdżowe i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Pieczarki pokroić na plasterki i podsmażyć. Ciasto wyłożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, posmarować koncentratem pomidorowym. Na wierzchu ułożyć cienkie plasterki mielonki, pieczarki, oprószyć ziołami i posypać startym serem. Odstawić na 20 minut. Pizzę piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama