Reklama
Składniki:

- 40 dag mąki
- 2 dag drożdży
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pół łyżeczki curku pudru

Nadzienie:

- przecier pomidorowy
- 4 pomidory
- 1 cebula
- słoiczek oliwek
- 1 cukinia
- olej
- zielenina

Reklama
Przygotowanie:

Drożdże rozkruszyć w łyżce wody, wlać do mąki, wymieszać, dodać szklankę wody, sól, cukier i oliwę, zagnieść, uformować kulę, naciąć, przykryć, odstawić do wyrośnięcia. Pomidory, cukinię i cebulę pokroić, podsmażyć na oleju. Ciasto rozwałkować, posmarować przecierem, ułożyć przygotowane produkty, piec ok. 30 minut w 180ºC. Kiedy ciasto się zrumieni, pizzę wyjąć, posypać oliwkami i zieleniną.

Reklama
Reklama
Reklama