Pizza z mozzarellą

Składniki:
30 dag mąki pszennej,
2 dag drożdży,
1/8 I letniej wody,
1/2 łyżeczki soli,
łyżka masła,
50 dag pomidorów,
50 dag cienkich plasterków salami,
20 dag sera mozzarelli,
oregano,
bazylia,
rozmaryn,
2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
Z mąki, pokruszonych drożdży, odrobiny letniej wody zrobić rozczyn. Następnie odstawić do wyrośnięcia na 15 minut pod przykryciem.
Wyróbić ciasto drożdżowe, dodając pozostałą wodę, sól i masło. Zagniatać około10 minut, po czym ponownie odstawić do wyrośnięcia pod przykryciem na 30 minut. Z ciasta uformować okrągłe placki o grubszych brzegach i układać je na wysmarowanej blasze.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni. POmidory pokroić w grubą kostkę.Układać razem z plasterkami salami na spodach. Wszystkie pizze posypać ziołami, skropić olejem i odstawić jeszcze na 15 minut, a potem piec około 25 minut.