Reklama
Składniki:

25 dag mąki,
5 dag drożdży,
1/8 litr letniego mleka,
1 żółtko,
30 g miękkiego masła,
szczypta soli.
Farsz:
25 dag pieczarek (duszonych),
20 dag utartego sera (gouda, emmentaler,)
sól,
kukurydza,
1 duża cebula,
30 dag tuńczyka,
1 płaska łyżka majeranku.

Reklama
Przygotowanie:

Wyrobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Wypełnić ciastem. Na wierzchu rozłożyć tuńczyka. Rozsypać równommiernie kukurydzę. Lekko posolić. Posypać startym serem. Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut. Na koniec posmarować keczuprem i posypać majerankiem.

Reklama
Reklama
Reklama