Pizza z kaszą gryczaną
Takiej jeszcze nie jadłaś!
Opublikowano: 28.03.2008, 10:27
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
50 dag mąki,
2 dag drożdży,
1 szklanka letniej wody,
2 jajka,
cebula,
2 łyżeczki masła,
2 torebki kaszy gryczanej,
20 das sera żółtego,
sól,
pieprz,
4 łyżki oliwy z oliwek.
Reklama
Przygotowanie:
Wyrobić ciasto z mąki, jajka, drożdży i letniej wody. Przykryć ściereczką i odstawić na dwadzieścia minut. Po tym czasie ciasto wymieszać z oliwą i pozostawił na dwadzieścia minut.
Obrać cebulę. Podsmażyć. Ugotować kaszę. Wymieszać z dodatkiem jajka i masła. Pospolić. Popieprzyć. Formę wysmarować tłuszczem. Przełożyć ciasto. Wysmarować kaszą. Zetrzeć ser. Posypać. Piec przez czterdzieści minut.
Reklama
Reklama
Reklama