Pizza z jajami

Składniki:
Ciasto:
40 dag mąki pszennej,
3 dag drożdży,
szklana mleka ,
2 łyżki oliwy,
10 dag masła,
łyżeczka cukru,
łyżeczka soli,
Wierzch:
6 jaj ugotowanych na twardo,
6 papryk,
cebula,
2 ząbki czosnku,
2 pomidory,
mała puszka koncentratu pomidorowego,
puszka koreczków anchois,
20 dag żółtego sera,
puszka tuńczyka,
natka pietruszki,
bazylia,
sól.
Przygotowanie:
Z podanych składników wyrobić ciasto, odstawić je na godzinę, po czym jeszcze raz wyrobić. Następnie podzieićl je na cztery porcje, rozwałkowac i wyłożyć w tortownice. Zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę podsmażyć, połączyć z koncentratem pomidorowym, dusić do odparowania nadmiaru wody. Dodać przyprawy. Farsz rozsmarować na cieście, ułożyc przygotowane plasterki pomidorów, cząstki jaj ugotowanych na twardo, kawałki rozdrobnionego tuńczyka, koreczki anchois oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Posypać żółtym serem i piec w temperatueze 220 stopni przez 30 minut.