Reklama
Składniki:

ciasto na pizzę,
20 dag mozzarelli,
4 serca karczochów,
czerwona papryka,
6 filecików anchois,
2 łyżki odsączonych kaparów,
1 pomidor,
pół krążka sera camembert,
1 cebula,
4 łyżki drylowanych czarnych oliwek,
3 łyżki oliwy z oliwek,
keczup.

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto posmarować keczupem. Na poszczególnych ćwiatrach ciasta rozkładąc składniaki: na jednej serca karczochów, na drugiej pokrojone fileciki anchois oraz połowę kaparów, na kolejnej paski papryki i pólplasterki cebuli oraz resztę kaparów, a na ostatniej kawałki sera camembert na przemian z plastrami pomidorów. Na całej pizzy równomiernie rozłożyć czarne oliwki.Zapiekać w temp. 180 st. C przez 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama