Reklama
Składniki:

1 i 3/4 szklanki mąki,
1/2 szklanki letniej wody,
2 dkg drożdży,
1/2 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki cukru,
2 łyżki oleju,
sos pomidorowy,
kiwi,
banany.

Reklama
Przygotowanie:

Przygotować zaczyn z drożdży, cukru, połowy wody i dwóch łyżeczek mąki. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Wyrobić ciasto z zaczynu, mąki, oleju i soli. Zagniatać aż będzie odstawało od ręki. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Oprószyć mąką. Rowałkować ciasto. Wypełnić blachę. Uformować grubsze brzegi. Posmarować sosem pomidorowym. Ułożyć plasterki banana i kiwi. Piec w temp. 240 st. C przez 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama