Pizza studencka

Składniki:
Ciasto:
30 dag mąki pszennej,
2 dag drożdży,
3/4 szklanki wody,
żółtko,
sól,
Wierzch:
15 dag kiełbasy krakowskiej,
25 dag żółtego sera,
25 dag pomidorów,
4 łyżki oleju,
majeranek
bazylia,
oregano,
sól.
Przygotowanie:
Z podanych składników wyrobić ciasto. Odstawić aż wyrośnie. Następnie dodać żółtko i sól, zagnieć i znów odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować na grubość 5 mm, wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem dużą tortownicę. Ciasto posmarować olejem i ponakłuwać widelcem. Na cieście ulożyć 2/3 ilości startego sera, krążki kiełbasy, a na nich plasterki sparzonych i obranych ze skórki pomidorów. Całość posypać przyprawami. Przygotowaną potrawę pokropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Po tym czasie posypać resztą startego sera i wstawić ponownie do piekarnika na 10 minut.