Reklama
Składniki:

Ciasto:
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka cukru,
1 szklanka ciepłego mleka,
półtorej łyżeczki drożdży,
2 łyżeczki oliwy,
zioła prowansalaskie.

Reklama

Farsz:
5 cebul,
pół kilo pieczarek,
2 papryki,
starty żółty ser,
chili,
pieprz,
sól.

Przygotowanie:
Reklama

Przygotować ciasto: ugnieść wszystkie składniki. Jeśli ciasto jest twarde, dodać mleko. Wysmarować formę tłuszczem. Przełożyć ciasto. Przygotować farsz: obraną cebule pokroić w plastry. Obrane pieczarki pokroić pasterki. Z papryki usunąć środek. Pokroić w paski. Podmsązyć na rozgrzanej oliwie. Dodać chili, pieprz i sól.
Pomsarować ciasto przecierem pomidorowym. Nałożyć farsz. Oprószczyć gęsto startym żółtym serem. Piec w temp. 220 st. C przez pół godziny.

Reklama
Reklama
Reklama