Reklama
Składniki:

Ciasto:
30 dag mąki pszennej,
2 łyżki oleju,
2 dag drożdży,
niepełna szklanka wody,
tłuszcz do formy,
sól,
Farsz:
3 żółtka,
4 pomidory,
główka czosnku,
2 łyżki oleju,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Z podanych składników dobrze wyrobić ciasto drożdżowe i odstawić je na godzinę do wyrośnięcia. Pomidory sparzyć wrzatkiem, obrać ze skórki i pokroić w cząstki. Z żółtek, oleju i zmiażdżonych ząbków czosku przygotować sos i posmarować nim rozłożone w natłuszczonej formie ciasto. Na wierzchu ułozyć pomidory. Pizzę odstaw na 20 minut do wyrośnięcia, następnie piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama