Pizza florencka

Opublikowano: 02.06.2008, 22:56
Reklama
Składniki:
Ciasto:
30 dag mąki pszennej,
2 łyżki oliwy,
2 dag drożdży,
1/3 szklanki mleka,
szklanka wody,
sól,
Wierzch:
3 cebule,
3 pomidory,
4 dag kaparów,
4 łyżki oliwy,
12 dag żółtego sera,
sól,
tymianek,
bazylia,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Z podanych składników wyrobić ciasto. Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wyrośnięte ciasto ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie, nim ikładac cebulę i pomidory, całość posypać kaparami, przyprawami i startym serem. Pizzę piec w temperaturze 220 stopni przez 20 minut
Reklama
Reklama
Reklama