Pizza Al Capone

Opublikowano: 25.04.2008, 00:45
Reklama
Składniki:
20 dag mąki,
1 dag drożdży,
1/2 łyżeczki cukru,
1/2 filiżanki ciepłego mleka,
3 łyżki oliwy,
1/2 łyżeczki soli,
3 małe ostre papryczki,
10 dag sera owczego,
10 dag startego żółtego sera,
słoik Ajwaru,
12 czarnych oliwek.
Reklama
Przygotowanie:
Przygotować zaczyn z drożdży, cukru, mleka i dwóch łyżek mąki. Pozostawić do wyrośnięcia. Następnie zagnieść ciasto, dodając oliwę i sól. Podzielić na dwie części. Rozwałkować. Wysmarować blaszkę tłuszczem. Ułożyć plaski. Pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut. Posmarować ciasto arwajem. Posypac startym żółtym serem i pokruszonym owczym serem. Ułożyć oliwki. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama