Reklama
Składniki:

50 dag baraniny bez kości,
1 szklanka ryżu,
2 szklanki wody,
1 marchew,
1 cebula,
6 dag masła,
2 łyżki rodzynek,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

W małe kawałki pokroić baraninę. Oprószyć solą. Wsypać do szybkowaru. Zalać 1 szklanką wody. Szybkowar zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Warzywa ubrać i pokroić. Poddusić na połowie masła. Wyłożyć do nieperforowanej wkładki, dodać ryż i rodzynki, zalać dwoma szklankami zagotowanej wody. Szybkowar otworzyć, wstawić do niego wkładkę. Zamknąć. Ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Ryż po ugotowaniu ułożyć na środku okrągłego półmiska. Ułożyć wokół kawałki mięsa i cząstki pomidorów.

Reklama
Reklama
Reklama