Pikantny kurczak w cieście naleśnikowym

Składniki:
- 60 dag fileta z kurczaka
- słodka sproszkowana papryka
- imbir w proszku
- 3/4 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- ok. 1/2 szklanki wody gazowanej
- 1 jajko
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Z mąki, mleka, wody, jajka i soli rozmieszaj gęste ciasto naleśnikowe. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki, gdy zbyt gęste – dolej wody. Wstaw na godzinę do lodówki.
2. Mięso opłucz, osusz, pokrój na niewielkie kawałki. Posyp solą, pieprzem, papryką i imbirem. Wymieszaj, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
3. Kawałki mięsa nadziewaj na szpikulec i zanurzaj w cieście. Od razu kładź na dobrze rozgrzany olej. Smaż na złoty kolor. Po wyjęciu kawałki mięsa połóż na papierowych serwetkach, by ociekły
z nadmiaru tłuszczu.