Pikantny gulasz

Opublikowano: 04.01.2011, 12:13
Reklama
Składniki:
- po 40 dag wieprzowiny i wołowiny
- 1 cebula
- olej
- 1 strąk czerwonej papryki
- 1 strąk papryczki chili
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 1 listek laurowy
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Mięso opłucz, osącz, pokrój w dużą kostkę. Obsmaż na patelni z olejem. Przełóż do rondla.
2. Na pozostałym tłuszczu zrumień pokrojone cebulę i czosnek. Dodaj do mięsa, zalej wrzątkiem, dodaj listek laurowy i pieprz. Duś, aż mięso będzie miękkie.
3. Paprykę słodką i chili umyj, oczyść z nasion. Słodką pokrój w dużą kostkę, ostrą posiekaj. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój na cząstki.
Reklama
4. Warzywa dodaj do mięsa, posól, popieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem, aż zaczną się rozpadać, dopraw.
Reklama
Reklama
Reklama