Reklama
Składniki:

filety z ryby,
10 krewetek,
10 dag małży,
10 dag zielonej fasolki szparagowej,
2 łyżki oleju,
2 łyżeczki imbiru w proszku,
1 kolorowa papryka,
4 łyżeczki sosu chili,
1/2 szklanki białego wina,
natka pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Rybę pokroić na małe kawałki. Obrać i oczyścić krewetki zostawiając ogonki. Paprykę oczyścić, drobno pokroić. Małże oczyścić. Rozgrzać olej w rondlu, wrzucić rybę, małże i imbir. Smażyć około 2 minuty. Dodać krewetki, paprykę i fasolkę. Smażyć, aż krewetki będą miękkie. Dodać sos, odrobinę wina, natkę pietruszki. Całość zagotować. Podawać z kaszą kuskus.

Reklama
Reklama
Reklama