Reklama
Składniki:

- 4 kotlety z karkówki
- 4 łyżki ostrej musztardy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- papryka mielona
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Kotlety opłucz, osusz. Każdy lekko rozbij kuchennym młotkiem. Oprósz solą, pieprzem i papryką.

2. Ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę. Połącz z musztardą i miodem. Przygotowaną marynatą posmaruj kotlety z obu stron. Włóż je na 2 godziny do lodówki.

Reklama

3. Kotlety skrop olejem, ułóż na ruszcie piekarnika lub w brytfannie. Piecz ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. C. W czasie pieczenia polewaj je wytwarzającym się sosem.

Reklama
Reklama
Reklama