Reklama
Składniki:

- 30 dag mielonej wieprzowiny
- łyżeczka mielonego kuminu
- łyżeczka chili
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- łyżeczka kolendry
- łyżeczka curry
- 4 posiekane ząbki czosnku
- posiekana cebula
- 2 łyżeczki startego imbiru
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- jajko
- 2/3 szklanki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Wymieszaj mielone przyprawy.

2. Mięso wyrób z jajkiem, łyżką śmietany, połową przypraw, połową czosnku i imbiru. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.

3. Na oliwie zrumień cebulę. Dodaj śmietanę, szklankę wrzątku, resztę przypraw, czosnku, imbiru. Włóż mięsne kuleczki, koncentrat. Przykryj, gotuj
25 min.

Reklama

4. Sos dopraw solą i pieprzem. Kofty podawaj z ryżem lub chlebkami pita.

Reklama
Reklama
Reklama