Reklama
Składniki:

- 50 dag mięsa z piersi kurczaka
- 1,5 puszki czerwonej fasoli
- 1 kartonik pomidorów w sosie własnym
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 25 dag startego żółtego sera
- pieprz
- sól
- chili
- papryka
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki śmietany
- keczup lub salsa

Reklama

Placki:
- 30 dag mąki
- 1-2 łyżki oliwy

Przygotowanie:
Reklama

Mięso pokroić w małą kostkę, posypać przyprawami, obsmażyć na oliwie. Osobno podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek, dodać odcedzoną z zalewy fasolę oraz pomidory, smażyć na małym ogniu 10-15 minut. Dodać kurczaka, przyprawić, poddusić jeszcze 15 minut, wymieszać ze śmietaną. Na placki do mąki dodać oliwę i tyle wody, żeby powstało elastyczne, miękkie ciasto, odstawić na 20 minut. Rozwałkować placki, upiec na suchej patelni z obu stron. Każdy posypać obficie serem, nałożyć farsz, zwinąć. Podawać z keczupem lub salsą i podduszonymi warzywami.

Reklama
Reklama
Reklama