Pietruszkowe roladki z flądy

Opublikowano: 07.09.2008, 11:03
Reklama
Składniki:
80 dag filetów z flądry,
sok z 1 cytryny,
sól,
pieprz,
1 pęczek natki pietruszki,
3 szalotki,
4 dag masła,
250 ml wytrawnego białego wina,
400 ml śmietany.
Reklama
Przygotowanie:
Opłukane i osuszone filety przekroić wzdłuż na pół. Rybę skropić sokiem z cytryny. Posypać solą i pieprzem. Natkę posiekać. Oczyszczone szalotki drobno pokroić. Kawałki ryby posypać 2 łyżkami posiekanej natki, zrolować i spiąć wykałaczkami. Szalotkę zeszklić na maśle. Zalać winem i zagotować. Do gorącego wywaru włożyć rybę. Poczekać, 8 minut. Po czym wyjąć. Do wywaru wlać śmietanę. Zagotować. Wsypać pozostałą posiekaną pietruszkę. Przyprawić sos.
Reklama
Reklama
Reklama