Reklama
Składniki:

- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 3 średnie kolorowe papryki
- duża cebula
- szklanka bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- łyżeczka suszonego tymianku
- po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki w proszku
- sól
- pieprz
- olej

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso przekrój na 4 pojedyncze filety. Każdy filet natnij wzdłuż jednego boku, aby otrzymać kieszonkę. Natrzyj solą i pieprzem.

2. Warzywa oczyść, pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Podsmaż na 3 łyżkach oleju, dopraw tymiankiem, paprykami w proszku i pieprzem. Podlej 3 łyżkami bulionu i duś, aby woda odparowała. Przestudź.

Reklama

3. Mięso nadziej warzywami, zepnij wykałaczkami, obsmaż na oleju z obu stron. Podlej resztą bulionu, przykryj i duś 30 minut. Podawaj z makaronem, oliwą smakową i natką.

Reklama
Reklama
Reklama