Pierścień ryżowy na ostro

Opublikowano: 04.09.2008, 22:23
Reklama
Składniki:
50 dag ryżu,
1/2 puszki groszku,
1/2 puszki kukurydzy,
2 małe ostre papryczki,
3 jajka,
1 łyżeczka curry,
2 łyżki keczupu,
łyżeczka papryki,
sól,
pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko i podzielić na 3 części. Papryczki pokroić w cienkie paseczki. Do 1 części ryżu dodać curry i pokrojoną paprykę, do drugiej keczup, sproszkowaną paprykę i groszek, do trzeciej pieprz i kukurydzę. Do każdej części ryżu dodać roztrzepane jajko. Wyłożyć masy warstwami do żaroodpornego, natłuszczonego naczynia, lekko je przygniatając. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama