Pierś z kurczaka w zalotnym towarzystwie zielonego awokado

Opublikowano: 05.02.2010, 11:32
Reklama
Składniki:
- pierś z kurczaka, 2 szt.
- pomidor, 2 szt.
- awokado, 1 szt.
- sok z cytryny, 2 łyżki
- oliwa z oliwek, 50 ml
- śmietana kwaśna, 100 ml
- sól morska w młynku KAMIS
- pieprz Czarny mielony KAMIS
- kolendra, 8 ziarenek KAMIS
- imbir, 1 łyżeczka KAMIS
Reklama
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, kolendrą, imbirem, skropić cytryną, następnie piec w piekarniku ok. 15 min w temp. 150 st.
2. Zrobić sos: kwaśną śmietanę zmiksować z awokado, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Reklama
3. Podawać na grillowanych plastrach pomidorów
Reklama
Reklama
Reklama