Pierś kurczaka z grilla z pieczoną fasolą mamut
Pierś kurczaka z grilla z pieczoną fasolą mamut!

Opublikowano: 25.04.2010, 14:15
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 200 g zielonej fasoli mamut
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki masła
- olej
- 1 /3 pęczka szczypiorku
- 150 ml jogurtu naturalnego
- przyprawa do grilla ognista Galeo
- przyprawa do sosu tzatziki Galeo
Reklama
Przygotowanie:
1. Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty, oprósz Przyprawą do grilla ognistą, posmaruj lekko olejem, odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
2. Fasolę ugotuj, posmaruj masłem, piecz na ruszcie razem z piersią z kurczaka.
Reklama
3. Jogurt wymieszaj z Przyprawą do sosu tzatziki, dodaj tartą rzodkiewkę, posiekany szczypiorek, dokładnie wymieszaj. Otrzymany sos podawaj do kurczaka z fasolą.
Reklama
Reklama
Reklama