Pierś kurczaka nadziewana kaszą - przepis składniki i przygotowanie
Jeśli szukasz pomysłu na nietypowy obiad, przetestuj nasz pomysł na pierś kurczaka nadziewaną kaszą!

Opublikowano: 06.10.2016, 05:59
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 8 kapeluszy suszonych grzybów
- szklanka kaszy gryczanej
- łyżka startego sera żółtego
- olej
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pierś kurczaka nadziewaną kaszą gryczaną! To danie obiadowe, które idealnie pasuje do pieczonych ziemniaków, chociaż ja lubię serwować je też przewrotnie z... kaszą gryczaną.
- Piersi kurczaka umyj, osusz.
- W każdej wytnij kieszonkę.
- Oprósz solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka w sosie koperkowym
- Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Grzyby ugotuj w całości w niewielkiej ilości osolonej wody. Gdy zmiękną, wyjmij z wywaru i osusz.
- Ugotowaną kaszę wymieszaj z serem.
- Do każdej kieszonki w mięsie włóż po dwa grzyby i farsz z kaszy.
- Mięso zepnij.
Piersi kurczaka zapiekane w serze
Reklama
- Na patelni rozgrzej olej i lekko podsmaż piersi.
- Przełóż faszerowane kaszą piersi do żaroodpornego naczynia, przykryj folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni C. Piecz przez około 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama